social media values cover

Gondolom te is többször futottál bele abba a jelenségbe, hogy valaki (legyen az ismerős, vagy idegen) egy posztod alá kommentelt valamelyik social media csatornán. Látszólag kedves volt és elismerő a tartalommal szemben, de azért a végén, vagy közben belefűzte a mondandójába azt, hogy amúgy ő azt szeretné, hogy kövesd, lájkold, vedd meg a kurzusát és még sok más opció létezhet. Ezt én csak álértékadásnak hívom és van belőle bőven manapság.

Valahogy azt érzem a jelenlegi social media dzsungelben, hogy az emberek nagyon rágyógyultak a rögtön szerezhető kis hasznot ígérő dolgokra, taktikákra, trükkökre. Még meg sem próbálnak hosszabb távon gondolkodni, mert az tudjuk, hogy időt és valódi energia befeketést igényel. Egyrészt ez szomorú, mivel személy szerint én mindig törekedek arra, hogy ha nincs is sok időm, de legalább egy minimális értéket adjak az adott szituációban, másrészt viszont ennek a jelenségnek van egy nagy hátránya. Az, hogy ÁTLÁTSZÓ.

Az Instagram profilomban lévő képek alól készítettem egy válogatást a “fake” értékkel bíró kommentekből. Nem kellett messze mennem, rögtön az utolsó 6 tartalmam kommentjeiben találtam 10-et, amit most megosztok.

social media fake value

Van amelyik egyszerű követőszerzést ígér, van aki nagylelkűen segíteni szeretne nekem, hogy jobb legyek Instán (köszi!) és van, amelyik szimplán csak nevetséges. A kedvencem: “love this follow me”. És a poén benne, hogy ha nem írná oda, még lehet meg is nézném a profilját, de így köszönöm, nem kérek belőle.

Természetesen értem, hogy mi áll a jelenség hátterében. Mindenki több követőt szeretne, csak van aki ezt értékes/humoros tartalommal éri el és van, aki a könnyebb utat választja.

Van ugyanakkor pozitív példa is arra, hogy milyen az, amikor szimplán csak odaírják, hogy tetszik nekik a tartalom és gratulálnak. Az ilyen profilokat természetesen a legtöbb esetben megnézem és ha tényleg jók, akkor bekövetem. Következzen a pozitív válogatás:

social media real value

Persze ezt is két felé lehet bontani, mivel van, akinek tényleg tetszik, amit megosztok és van, aki eszetlenül kommentel látszólag pozitív dolgokat, de szinte meg sem nézi, hogy hova. Egy biztos. Nehéz ebben a social media rengetegben megtalálni az igazán értékes tartalmakat és embereket. Neked mi a kedvenc kommented?

 

Kommentek

Farkas Zsolt